SEKS EVENTS I STRUER SKAL GØRE FNS VERDENSMÅL TIL DINE HVERDAGSMÅL

”Danmark for Målene” er en serie af events, hvor kendisser og spændende aktiviteter skal fremme FNs 17 verdensmål. Arrangementet kommer til Struer seks gange hen over sommeren – første gang den 10. maj.

Seks fredage i løbet af sommeren 2019 bliver rådhuspladsen i Struer et epicenter for FNs 17 verdensmål. Læring, samtale, spændende aktiviteter og kendisser skal gøre Struer Kommunes borgere klogere på verdensmålene og inspirere alle til at trække verden i en mere bæredygtig retning. Målet for turneen, der besøger 47 danske byer udover Struer, er at gøre verdensmål til hverdagsmål.

Første fredag med ”Danmark for Målene” i Struer er den 10. maj kl. 13-17 på pladsen foran rådhuset.
Hver af de seks fredage sætter fokus på ét bestemt tema under verdensmålene. Store og små virksomheder og interesseorganisationer er med for at fortælle om deres arbejde med bæredygtig udvikling inden for det pågældende verdensmål. Samtidig kan du som borger få inspiration til selv at leve mere bæredygtigt.

Du kan hen over sommeren opleve blandt andre kok Anne Hjernøe, tidligere professionel cykelrytter Jesper Skibby, meteorolog Jesper Theilgaard og radiovært Søren Dahl.

Sundhed og Skibby lægger ud
Fredag den 10. maj, hvor arrangementet for første gang gæster Struer, er der fokus på det tredje verdensmål – Sundhed og Trivsel. Under temaet ”Sundhed for alle” kan du på pladsen foran Struer Rådhus være med til at diskutere cykling og andre gode vaner, der gavner både den personlige og miljøets sundhed.

Dagens kendis er den tidligere professionelle cykelrytter Jesper Skibby, som kl. 13 holder et foredrag, der skal inspirere flere til at tage cyklen i det daglige.

Læs mere om arrangementet ”Sundhed for alle” og de følgende fem verdensmål-events i Struer her.

Program for ”Danmark for Målene” i Struer

Fredag 10. maj 2019, kl. 13.00-17.00
Tema: Sundhed for alle
Indslag ved cykelrytter Jesper Skibby kl. 13.00

Fredag 31. maj 2019, kl. 13.00-17.00:
Tema: Genbrug og cirkulær økonomi
Indslag ved Nybygger-vinder og blogger Lise Vandborg kl. 13.00

Fredag 21. juni, kl. 13.00-17.00
Tema: Fødevarer i balance
Indslag ved tv-kok Anne Hjernøe kl. 13.00

Fredag 9. august, kl. 13.00-17.00
Tema: Emballage som ressource
Indslag ved børne-tv-vært Katrine Bille kl. 13.00

Fredag 30. august, kl. 13.00-17.00
Tema: Energi i by og bolig
Indslag ved radiovært på Cafe Hack, Søren Dahl kl. 13.00

Fredag 20. september, kl. 13.00-17.00
Tema: Natur og grøn omlægning
Indslag ved klimaekspert og DR-vejrvært Jesper Theilgaard kl. 13.00

Fakta om ”Danmark for Målene” og FNs verdensmål
Danmark for Målene handler om at udbrede kendskabet til FN’s 17 verdensmål i hele Danmark. De 17 verdensmål skal sikre én bæredygtig verden for alle inden 2030.

Struer Kommune er blandt de kommuner i Danmark, som aktivt arbejder med verdensmålene. I Planstrategien, som blev revideret i år, satte syv af verdensmålene retning på den bæredygtige udvikling af Struer Kommune.

Du kan læse mere om verdensmålene på www.verdensmål.org.

Be the first to comment

Leave a Reply