SEJR! TTH er pokalmestre efter flot finale

Af Claus Sonne

Santander Cup Final4 finale

GOG – TTH  Holstebro 21-26 (11-13)

Mål GOG: Niclas Vest Kirkeløkke 6, Magnus Jøndal 5, Gøran Søgaard Johannesen 3, Mark Strandgaard 3, Lasse Kjær Møller 2, Frederik Bo Andersen 2.

Mål TTH: Viktor Östlund 4, Vignir Svarvarsson 4, Magnus Bramming 4, Peter Balling 4, Jac Karlsson 3, Kasper Emil Kildelund 3, Jonas Porup 2, Martin Lysdahl Hansen 1, Jeppe Faurholt Hauskov 1.

 

Efter en aldeles fremragende indsats i Danmarks bedste håndboldarena og foran Danmarks bedste håndboldpublikum vandt TTH’s herrer finalen i Santander Cup Final4 og kan kalde sig pokalmester. Med sejren er Patrick Westerholms tropper sikret en plads i Europa i næste sæson.

I finalen blev GOG slået 26-21 efter et opgør, der et godt stykke tid vekslede frem og tilbage – dog med TTH i føring det meste af tiden. En af de helt store årsager til det var en Torbjørn Bergerud tæt på verdensklasse foran et forsvar af meget, meget høj kvalitet. Den norske landsholdskeeper var, i samarbejde med målmandstræner Michael Bruun, særdeles god forberedt. For nu at sige det mildt. Det blev også til et par parader med hovedet … Torbjørn endte med en redningsprocent på vilde 47,5 – og det er altså noget, der vinder kampe.

Med 10 minutter igen var stillingen 18-18, men modsat i lørdagens semifinale, hvor TTH var udfordret på de fysiske ressourcer i afslutningen, var de hvidblusede i hopla, da kampen skulle afgøres. Det blev således 24-19, og så var der plads til et par store afbrændere på en rigtig godt spillende Ole Erevik. GOG fik godt nok scoret et par mål, men så reddede Torbjørn Bergerud lige et par skud mere.

Dermed kunne sejren køres sikkert i garagen for en folk ellevilde TTH-fans, der kunne se guldhatte, guldkonfetti og gyldne dråber ryge til vejrs. Og så var der ellers dømt fest …

Onsdag spiller TTH den første ligakamp efter EM-pausen, hvor Skjern kommer på besøg i Gråkjær Arena. Der er stadig billetter at få – så kom og hyld gulddrengene.

Be the first to comment

Leave a Reply