Rod Stewart i Boxen: In Rod We Trust

Foto: Henrik Skov

Anmeldelse: Rod Stewart, Jyske Bank Boxen, Herning

Rod Stewarts stemme er ikke, hvad den har været… Og det er helt ok. Den halvt engelske, halvt skotske sanger har været i gamet siden slutningen af ’60erne, og han har turneret i en betragtelig del af denne tid. Derfor er det forventeligt, at der måske ikke er helt så meget bund i stemmen længere. Men det gjorde ikke rigtigt noget, for der var masser af gang i den på scenen, både fra Stewart og det mylder af musikere, han havde taget med til aftenens koncert.

Traditionen tro, startede showet med Scotland The Brave på Sækkepiber, og da gardinet faldt, afsløredes en lavine af højpoleret glitterstads, fra det glitrende orgel, over korpigerne i pallietjakkesæt, og musikere i skrigende pink, til den højglanspolerede sorte scene. Det var måske en smule for meget med glansen, men sammen med Stewarts farvestrålende garderobe og videoshowet, var det kræset for detaljerne, og de holdt sig til stilen.

Solid sætliste
Som aftenen skrev frem, blev vi ført kompetent igennem den 22 numre lange sætliste, og både Stewart og band viste tydeligt, at de nød at stå på scenen. Ligesom stemmen viser tegn på brug, er Stewart heller ikke nogen teenager længere, men i stedet for at holde fast i noget, han ikke kunne gøre, holdt han sig til at bevæge sig rundt på scenen, mens han koncentrerede sig om at synge.

Der var enormt meget tilstedeværelse, hvilket nok falder helt naturligt for en så trænet performer, som Stewart, men det var alligevel fedt at se en musiker, der lynhurtigt ved, hvordan han skal nå ud over scenen og få publikum med. Også da de skiftede gear og tog en række akustiske numre.

Jeg ved ikke om Stewart kan spille andet end harmonika, men det er også lige meget, når man har allieret sig med musikere, der kan. Og det kunne de. Vi fik både strygere og blæseinstrumenter, guitar og trommer, mandolin og stepdans, men aftenens helt store højdepunkt var Julia Thornton, der ikke bare mestrer harpen, men også viste, at hun er effen på keyboard, og blæste alting væk, da hun, sammen med de to trommeslagere, gav den gas i, hvad der vist kun kan kaldes en trommetrio.

Klæder og klapsalver
Stewart havde taget den kulørte garderobe med, og var af scenen flere gange, for at skifte tøj. De prangende skjorter og jakker passede fint ind i farverne på lys- og videoshowet. For at fylde tiden, fik vi både en coverversion af Mark Knopfler-nummeret, Going Home, der er bedst kendt fra filmen Local Hero, og senere en udgave af Joan Jetts ”I love rock’n’roll” kyndigt og effektivt udført af korpigerne.

Og publikum elskede det. Jeg er normalt ikke stor fan af at sidde til koncerter, men det gjorde ikke noget her, muligvis fordi folk ikke havde svært ved at komme på fødderne, når det var påkrævet. Både når de skulle klappe, synge med eller da Stewart i sin hyldest til fodboldholdet Celtics, fyrede fodbolde ud til publikum. Folk var med, og bifaldene kunne til fulde overdøve musikken.

Vurdering
Kunne det have været bedre? Ja, naturligvis. Kunne Stewarts stemme have været bedre? Selvfølgelig kunne den det. De kunne også have være bedre til at styre volumen, hvilket til tider betød, at vokalen druknede i musik. Kunne man have valgt et mindre glansfyldt eller mere smagfuldt sceneshow? Sikkert, men så havde det jo ikke været Stewart.

Det var god underholdning, og det ramte målgruppen lige midt i deres Stewart-fandom. Aftenens ankepunkter er ikke nok til at trække betydeligt ned, men jeg kan da godt være nysgerrig på, hvordan aftenen ville have set ud, hvis han var fyrre år yngre.

4 stjerner ud af 5.

Setliste

 1. Infatuation
 2. Some Guys Have All the Luck
 3. Young Turks
 4. Hole in My Heart
 5. Tonight’s the Night (Gonna Be Alright)
 6. You Wear It Well
 7. Forever Young
 8. Rhythm of My Heart
 9. The Killing of Georgie (Part I and II)
 10. Maggie May
 11. Tonight I’m Yours (Don’t Hurt Me)
 12. I’d Rather Go Blind
 13. Going Home: Theme from Local Hero(Bandet)
 14. I Don’t Want to Talk About It(Akustisk)
 15. The First Cut Is the Deepest(Akustisk)
 16. You’re in My Heart (The Final Acclaim)(Akustisk)
 17. Have I Told You Lately
 18. I love rock’n’roll(Bandet)
 19. Twistin’ the Night Away
 20. Sailing
 21. Da Ya Think I’m Sexy?

Ekstranummer:

 1. Baby Jane

 

Skrevet af Brian Mogensen Foto: Henrik Skov

Be the first to comment

Leave a Reply