Midtjylland får julegave: 3,7 millioner til ni nye friluftprojekter

Ni nye friluftsprojekter er et skridt nærmere at blive til virkelighed efter at Friluftsrådet har bevilliget tilskud fra Udlodningsmidler til Friluftsliv. Ialt 3,7 millioner kroner skal skabe nye muligheder for naturoplevelser i Midtjylland.

Indretning af naturområde til udeskole i Lemvig og nye mountainbikespor i Silkeborg og Skanderborg. Det er to af de projekter, der for nylig fik tilskud fra Friluftsrådets Udlodningsmidler til friluftsliv.

 

Naturen gavner sundheden

To af de nye projekter sætter fokus på at bruge naturen til at styrke sundheden for borgere med mentale eller kroniske sygdomme. Det er eksempelvis Favrskov Kommune der får 135.000 kroner til at udvide og udvikle et forløb for mennesker med stress, angst og depression.

 

“Aktiviteter i naturen er et fantastisk redskab til at skabe fysisk og mental sundhed, men det bliver interessant at se, hvilken effekt det vil have for de borgere, der er langt fra arbejdsmarkedet. Det er et meget spændende og nytænkende projekt, og derfor er vi glade for at kunne hjælpe det på vej,” siger Friluftsrådets direktør Jan Ejlsted.

 

Ifølge Friluftsrådet bliver friluftsliv og naturoplevelser i højere grad end tidligere brugt som redskab i sundhedsindsatser og sociale indsatser. Friluftsrådet har blandt andet indgået et partnerskab med DGI og DIF ved navn ‘Bevæg dig for livet i naturen’, og derudover har Friluftsrådet i forbindelse med projektet Sund i Naturen indgået partnerskab med 10 kommuner.

 

Nye oplevelser i naturparker

Fire af projekterne skal skabe bedre muligheder for friluftslivet og naturoplevelser i Nationlpark Mols Bjerge samt Naturpark Randers Fjord og Naturpark Nissum Fjord, der begge er “pilotnaturparker” i forhold til at opnå kvalitetsstemplet “Danske Naturparker”.  Pilotnaturpark Nissum Fjord får ialt 650.000 kroner til en bro over Storåen, der lukker et “hul” på den ellers 75 km lange vandrerute fjorden rundt og til at etablere et besøgscenter på Skærum Mølle, der formidler de oplevelser, man kan finde i naturparken.

 

I alt er 30 nye natur- og friluftsprojekter et skridt tættere på realisering, efter at Friluftsrådet mandag d. 11. december besluttede at støtte dem med i alt 18,3 millioner kroner fra Udlodningsmidler til Friluftsliv. Udlodningsmidler til Friluftsliv består af overskuddet fra Danske Lotteri Spil og Klasselotteriet.

Be the first to comment

Leave a Reply