Har du mistet overblikket over dine lån? Et samlelån kan hjælpe dig tilbage på sporet

Det har aldrig været nemmere at låne penge, end det er i dag. Du kan både optage lån i banken, i forbindelse med din tid som studerende eller hos online-låneudbydere. Dermed giver det mange danskere mulighed for at få flere penge ved hånden hver måned.

Men mange forskellige lån kan resultere i, at du mister det store overblik over dine lån. Heldigvis findes der en løsning på problemet. Med et samlelån kan du samle alle dine lån og på den måde få overblikket tilbage.

Hvad er et samlelån?

Når vi taler om samlelån, handler det helt grundlæggende om, at du samler alle dine mindre lån. Det kan være lån fra både banken og online-låneudbydere. Ved hvert enkelt lån vil du skulle betale renter og gebyr, og det kan blive en dyr fornøjelse. Men vælger du at samle dine lån som et samlelån, kan du slippe for at holde styr på forskellige udløbsperioder og samtidig betale mindre hver måned.

Der findes mange udbydere inden for samlelån, og spørgsmålet vil ofte være, hvordan du finder det billigste samlelån for dig. Her kan du med fordel benytte dig af en sammenligningstjeneste på nettet eller tale med banken. En sammenligningstjeneste vil give dig det fulde overblik over dine muligheder. Du kan ligeledes se alle omkostninger, der er forbundet med dit samlelån.

Få styr på dine lån, og slip for RKI

Indtil 2014 var antallet af danskere, der er blevet registreret i RKI, stigende. Efter 2014 begyndte tallet af falde, og dette var især på baggrund af muligheden for at optage et samlelån. For ved at samle dine lån slipper du for gæld alt for mange steder, hvilket hurtigt kan resultere i et manglende overblik.

Når du vælger at oprette et samlelån, er det i den forbindelse også essentielt, at du laver et budget. Budgettet skal have en post, der udelukkende går til at betale af på dine lån hver eneste måned. På den måde får du en fast sats, det går til afbetaling, så du kender til det præcise beløb hver måned.

Online-lån kan koste dig dyrt

Hvis du overvejer at optage flere lån, er der nogle lånetyper, der er bedre end andre. Et SU-lån er den ideelle mulighed for dig, der er studerende. Her får du et lån, der først skal afdrages på efter 12 måneder på arbejdsmarkedet. Du kan altid tilbagebetale det fulde beløb, hvis du ønsker dette.

Og så kommer vi ikke uden om banklånet. Med et banklån vil du have en bankrådgiver med på sidelinjen, der kan rådgive dig i forbindelse med stiftelse af en gæld. Du vil ligeledes blive vurderet ud fra din økonomiske situation, og dermed kommer du ikke til at optage en for stor gæld, du får svært ved at tilbagebetale.

Vælger du at benytte dig af et online-lån, skal du være særligt opmærksom på ÅOP. Denne post er dine årlige omkostninger pr. år, og tallet kan være højt hos nogle låneudbydere.

 

Dette indhold er sponseret.

Be the first to comment

Leave a Reply