Frøposer hitter: Overvældende interesse for vilde blomster

Interessen for at anlægge vildeng har været enorm både hos haveejere og boligforeninger, siden Danmarks Naturfredningsforening og Coop lancerede nye frøposer til vildeng.

Nye frøposer med vildengsblanding er blevet revet væk fra hylderne af ivrige haveejere de seneste uger. Og nu har boligforeningerne også meldt sig på banen. Flere har indkøbt større mængder frø til vildeng, som skal anlægges i stedet for græs. Det er gode nyheder for de hårdt pressede sommerfugle, for det betyder, at de snart får mere mad og flere levesteder.

– Det er fantastisk, at så mange er gået i gang med at plante vildeng. Vi er helt overvældede over opbakningen både fra haveejere og boligforeninger, siger Simon Leed Krøs, der er projektleder for Projekt Biodiversitet Nu i Danmarks Naturfredningsforening.

Lige nu melder Coop, at omkring halvdelen af de 10.000 frøposer allerede er solgt, efter de kom i butikkerne for en måned siden.

– Interessen fra tusindvis af forbrugere viser, at mange gerne vil støtte naturen og biodiversiteten også i sin egen have, og den store interesse i hele landet er faktisk kommet lidt bag på os. Det er enormt positivt, og giver kun blod på tanden til at afprøve lignende initiativer i fremtiden, siger han.

Frøposerne bliver solgt i SuperBrugsen og Kvickly, men allerede nu må mange butikker melde udsolgt.

Be the first to comment

Leave a Reply